2016-01-31

Insatser ur verkligheten januari 2016

Byggarbetsplats, obehöriga inom skyddat område

Byggarbetsplats, obehöriga inom skyddat område

2016.01.03, JÖNKÖPINGS LÄN

Klockan 04:22 får larmoperatören ett kameralarm där en person syns inne på inhägnat område. Väktaren som kallas till platsen konstaterar klockan 04:29 att bodarna är olåsta. Polisen kommer till platsen och får tag på en person i närheten av området. Polisen får bilder från kameralarmet för kontroll av personen.

 

Bilfirma, obehöriga inom inhägnat område

2016.01.07, VÄSTRA GÖTALANDS LÄN

Klockan 00:33 observerar larmoperatören en person inne på det inhängnade området. Via högtalare ber operatören personen avlägsna sig från området, men eftersom gärningsmannen stannar kvar så tillkallas väktare/polis. Polisen griper gärningsmannen när de kommer fram till platsen.

 

Däckfirma, obehöriga inom inhägnat område

2016.01.08, JÖNKÖPINGS LÄN

Klockan 04:48 får vi in ett kameralarm där vi ser en man krypa in genom stängslet till det bevakade området. Polis och väktare tillkallas men gärningsmanen hinner avvika från platsen två minuter innan väktarens ankomst.

 

Byggnation, obehöriga inom inhägnat område

2016.01.16, SÖDERMANLANDS LÄN

Klockan 19:27 får vi in ett kameralarm där vi ser en person med svart jacka och mössa brevid några blå containrar. Han rycker i handtag för att kolla om de är låsta. Efter utrop i högtalare försvinner person in under trappan vid till vänster om en container. Väktare och polis genomsöker område utan att hitta någon person.

 

Rivningsföretag, obehöriga inom inhägnat område

2016.01.18, DALARNAS LÄN

Vid kl 00:19 inkommer kameralarm från ett rivningsföretag. En bil ses anlända till platsen. En person utrustad med ficklampa går fram till huset och uppehåller sig vid fasaden. Larmoperatören använder högtalaren och personen avbryter sin handling och går tillbaka till bilen, och kör iväg från området. Väktare skickas till platsen för att kontrollera vad som gjordes vid fasaden. Inga tecken på brott finns.

 

Byggarbetsplats, obehöriga inom inhägnat område

2016.01.26, VÄSTRA GÖTALANDS LÄN

Klockan 02:45 ses flera personer inne på området vid containrar. Operatör ropar i högtalaren men personerna lämna ej. Polis och väktare meddelas.Vid väktarens ankomst ses fyra personer lämna området. En av gärningsmännen grips av polisen och en bil beslagtages.

Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar
Ring 020-24 00 63 eller låt oss kontakta dig för kostnadsfri rådgivning