2016-02-29

Insatser ur verkligheten februari 2016

Second hand

Byggarbetsplats, inbrott

2016.02.01, DALARNAS LÄN

Två personer ses bryta sig in på området. Inspelning av händelsen startas genast, samtidigt använder larmoperatören PTZ (pan,tilt,zoom) för att zooma in de 2 bilarnas regestreringsskyltar för en identifikation. Polis meddelas under tiden om förloppet samt all information om bilar och personer som befinner sig på området.

 

Second hand /återvinning, inbrott

2016.02.01, ÖSTERGÖTLANDS LÄN

Klockan 22:21 observeras tre personer på området som slangar diesel och stjäl en cykel. Väktare och polis skickas till platsen. Polis griper tre personer, medan ytterligare två personer lyckas avvika från platsen. Personerna hade en bil full med dieseltankar och annat stöldgods. Väktare upptäckte också att de haft ut diesel på gräsmattan vid lastbilen. Väktare lagar staketet och lämnar sedan området.

 

Från Polisen i Linköpings Facebooksida

https://www.facebook.com/polisenilinkoping/?fref=nf

Bra polishelg!

"Under lördagskvällen, precis innan hemdags för vår del får vi in larm om pågående brottslig verksamhet i Tornby. Vi åker två bilar och under tiden håller ledningscentralen via ett vaktbolag oss uppdaterade om vad de ser i sina kameror. Vi inser att vi kommer landa in väldigt bra, vilket vi också gör. Just som tre personer är i färd att sätta sig i en bil bredvid det uppklippta staketet lägger vi helljuset i ansiktena på dem. Det visar sig att bilen är full med gods som troligtvis inte bara kan härledas till det nyss begångna brottet. Alla tre grips och vi påbörjar dokumentation och skrivjobb, något som vi inser kommer ta åtskilliga övertidstimmar. Lätt värt det när vi kan lagföra personer som uppenbarligen inte har rent mjöl i påsen. Dagen kan ju inte sluta bättre för en polis! Dessvärre beslutade senare åklagare att släppa ut trion med hänsyn till deras låga ålder. Så kan det gå när vi lämnar vidare i rättskedjan, vi får ta dom imorgon igen…
I Övrigt har vi haft en hel del rutinjobb i helgen. 17 personer har lagts in för tillnyktring och 7 har gripits för olika brott.
Nu ser turlaget fram mot en bra nattvecka!
//Linus, Ordningsenheten"

 

Byggarbetsplats, obehöriga inom inhägnat område

2016.02.01, SKÅNE LÄN

Två personer observeras på ett inhägnat område. Polis och väktare med hund skickas till platsen för kontroll. Väktare upptäcker att staket är uppklippt och på plats grips två gärningsmän.

 

Plåtverkstad, obehöriga inom inhägnat område

2016.02.11, ÖSTERGÖTLANDS LÄN

Via kameran kan larmoperatören se fyra personer smyga omkring på området. Operatören ropar i högtalare och samtliga springer från området. Väktare och polis skickas till platsen för kontroll. Ingen person påträffas på platsen. Inget synligt tillgripet.

 

Bilverkstad, inbrott

2016.02.12, STOCKHOLMS LÄN

Kamera C1 och C2 larmar då det kommer in tre personer på området. Gärningsmännen rotar bland däck som ligger utanför containern. De krossar en ruta och lampa bredvid kameran. Väktare och polis skickas för kontroll. Polisen griper en av gärningsmännen. Väktaren skyddstäckte fönster.

 

Utdrag från länstidningen:

 

Pekade finger åt kameran – greps av polis

En grupp män greps under fredagsmorgonen i samband med ett inbrott i en bilverkstad.

 

Klockan var 02.45 när inbrottslarmet utlöstes. Via övervakningskamerorna kunde bevakningsbolaget se hur tre personer rörde sig i lokalen. Männen sågs peka finger åt kameran innan de slog sönder den. När polisen kom fram kunde man gripa en man i 20-årsåldern. En vit skåpbil hade då hunnit lämna platsen. Strax därefter kunde dock de två andra misstänkta tjuvarna gripas sedan en liknande bil stoppats. Trion misstänks nu för grov stöld. Två av männen anhölls under fredagen medan en av dem, en 16-åring, släpptes på grund av sin ålder.

 

Hamburgerestaurang, kontaktlarm/överfall

2016.02.18

Larmcentralen mottog ett kontaktlarm ifrån kassan och verifierade larmet via liveövervakning på kamerorna. Efter motringning utan svar tillkallas väktare. Därefter trycker personal på överfallslarmet och även polis tillkallas. Väl på plats har en misshandel skett inne på restaurangen. Vid väktarens ankomst var det lugnt på plats och gärningsmannen har lämnat lokalen. Även polis var på plats. Väktare lämnade sedan kl. 16.48

 

Bilverkstad Inbrott, obehöriga inom inhägnat område

2016.02.20

Klockan 04:00 ses två personer på larmat område. Den ena personen bär på okänt föremål. Polisen blir meddelad. Efter rop i högtalare försvinner personerna ifrån området.

 

Svetsverkstad, obehöriga inom inhägnat område

2016.02.27, VÄSTRA GÖTALANDS LÄN

Kameralarm inkommer där man kan se en person röra sig på området. Väktare tillkallas till platsen där det konstateras att staketet har blivit uppklippt. Väktare påträffar bilnycklar i anslutning till det uppklippta staketet som lämnas till polisen för identifiering.

 

Byggarbetsplats, obehöriga inom inhägnat område

2016.02.27

Kameralarm inkommer då två personer tar sig in på det inhängnade området. Larmoperatören påbörjar väktarutryckning samt söker kontaktperson. Kontaktpersonen meddelar att ingen ska vara på plats. Vid väktarens ankomst påträffas de två obehöriga personerna. Personerna avvisas och väktare lämnar utan vidare åtgärd.


Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar
Ring 020-24 00 63 eller låt oss kontakta dig för kostnadsfri rådgivning

Vanliga frågor

  • På Mina Sidor kan du administrera kontaktuppgifter, se fakturahistorik och få mer information om de Plustjänster vi kan erbjuda. Du som har vårt kamerakoncept Observer Direct kan dessutom själv övervaka dina kameror, ladda ner bildmaterial mm.

  • Kontakta vår kundtjänst på nr 0771-32 75 00. Se gärna till att ha eventuella kontaktuppgifter till den nya ägaren/hyresgästen av fastigheten tillgängliga under samtalet.

  • Du kan själv administrera kontaktpersoner genom att skapa ett konto på Mina Sidor , men vi kan även hjälpa er via vår kundtjänst, 0771-32 75 00. Tänk på att du vid samtalet ska kunna ange återkallningskod eller huvudkod till larmet.

  • Kontakta vår säljavdelning på telefonnummer 020-24 00 63