2016-04-20

SäkerhetsBranschen intervjuas i Rapport 13/4

Observer Direct

2016-04-20 ”Ändra dagens kameralag och lägg fokus på bilden istället för kameran”

 

Från SäkerhetsBranschen - Nyhetsbrev 14 april 2016

Dagens kameralag behöver förnyas och intresset för frågan är stor. Över 150 personer deltog under Trygghetskamerans dag där bland annat SäkerhetsBranschens ordförande, utredaren om kameralagen, Datainspektionen och flera riksdagspolitiker berättade om sin ståndpunkt i frågan. SäkerhetsBranschen har länge drivit att istället för att detaljreglera var och hur själva kameran ska monteras, så bör lagstiftningen och diskussionen fokusera på hur bildmaterialet hanteras och vem eller vilka som har tillgång till bilder/filmer.

”Gällande lagar och regler fokuserar på helt fel saker” berättar Björn Eriksson, ordförande i SäkerhetsBranschen. "En ny lagstiftning krävs där reglerna är anpassade till dagens situation", fortsätter Björn och lägger till ”med en förändrad hotbild i samhället generellt är det befängt att existerande kameror inte får användas för att förebygga och utreda brott på de platser säkerhetskamerorna är placerade. Jag hoppas att den utredning som regeringen tillsatt tar till sig de områden som behöver utvecklas och kommer med förslag om en ny lagstiftning som bättre motsvarar de behov som finns i dagens samhälle”.

Hela intervjun kan du se här

Kategorier: På gång


Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar
Ring 020-24 00 63 eller låt oss kontakta dig för kostnadsfri rådgivning

Vanliga frågor

  • På Mina Sidor kan du administrera kontaktuppgifter, se fakturahistorik och få mer information om de Plustjänster vi kan erbjuda. Du som har vårt kamerakoncept Observer Direct kan dessutom själv övervaka dina kameror, ladda ner bildmaterial mm.

  • Kontakta vår kundtjänst på nr 0771-32 75 00. Se gärna till att ha eventuella kontaktuppgifter till den nya ägaren/hyresgästen av fastigheten tillgängliga under samtalet.

  • Du kan själv administrera kontaktpersoner genom att skapa ett konto på Mina Sidor , men vi kan även hjälpa er via vår kundtjänst, 0771-32 75 00. Tänk på att du vid samtalet ska kunna ange återkallningskod eller huvudkod till larmet.

  • Kontakta vår säljavdelning på telefonnummer 020-24 00 63