2016-04-30

Insatser ur verkligheten april 2016

Blommor

Cykelaffär, obehöriga inom inhägnat område

2016.04.01 ÖSTERGÖTLANDS LÄN

Person kommer in på området. Polis och väktare tillkallas omgående. Personen springer från platsen när väktare anländer. Polisen kunde spåra personen med hund i ca 1 km men sedan tappade de spåret.

 

Bildemontering, obehöriga inom inhägnat område

2016.04.01

Två personer går in på området och lyser med ficklampa in i lokalen. Efter samtal med kontaktperson så skickas väktare för kontroll, även polis meddelas. Gärningsmännen är kvar på plats när väktaren kommer till platsen. De springer från platsen när de får syn på honom. Polis kommer och spårar med hund, hunden tappar spåret i skogen. Gärningsmännen lämnade sin bil på platsen så polisen tog uppgifter på den.

Byggbolag, obehörig inom inhägnat område

2016.04.01

Två personer rör sig inne på området. Operatören använder sig av högtalaren. Väktare kallas till platsen och söker av området men kan inte finna några personer kvar på området, däremot upptäcker de att det är hål istaketet på tre olika ställen, och på områdets norra sida så ligger staketet helt nere.

 

Firma industri & fastigheter, obehörig inom inhägnat område

2016.04.01

Klockan 22:03 observerar larmoperatören två personer inne på området via kamera C1 (Kamera på stolpe). Väktare samt polis tillkallas. Personerna blir gripna på platsen av polis. Väktare genomsöker området men finner ej några tecken på inbrott eller skadegörelse på platsen.

 

Transportbolag, obehöriga inom inhägnat område

2016.04.03

Två personer rör sig på området. Väktare kallas till platsen även polis med hund kommer för att hjälpa till med genomsökning av området. Inga personer påträffas på platsen men man upptäcker att staketet är uppklippt.
Väktare lagar det efter bästa förmåga.

 

Butik, rån

2016.04.03

Klockan 07:42 tar vi emot ett kontaktlarm ifrån butikens kassa. Personal uppger att det befinner sig en person med kniv inne i butiken. Polis och väktare skickas till platsen och vid ankomst så griper polisen gärningsmannen.

 

Byggarbetsplats, obehöriga inom inhägnat område

2016.04.08

Klockan 01:02 ses två personer på områdets infart. Väktare skickas för kontroll. Vid väktarens ankomst grips personerna och överlämnas till polisen.

 

Blomaffär, obehöriga inom inhägnat område

2016.04.09

Klockan 22:07 ses några personer via kameran som är placerad på baksidan av affären. Väktare och polis skickas för kontroll. Vid deras ankomst får de tag i två personer som gjort olaga intrång.

 

Byggarbetsplats, obehöriga inom inhägnat område

2016.04.10 SÖDERMANLANDS LÄN

Klockan 01:53 ses två personer inne på området. Väktare och polis skickas till platsen. Vid ankomst så grips ena gärningsmannen och polisen omhändertar personen.

 

Däckfirma, obehöriga inom inhägnat område

2016.04.15 JÖNKÖPINGS LÄN

Larm inkommer från kameran placerad vid innergården. På bild observeras två personer klättra över staketet. Väktare samt polis skickas till platsen. Båda personerna grips på plats av polis.

 

Byggarbetsplats, obehörig inom inhägnat område

2016.04.16 JÖNKÖPINGS LÄN

Via kameran ses en person gå in på området klockan 09:55. Signalementet stämmer med personen som hade varit på plats några timmar innan. Operatören ringer larmansvarig som begär ryck på nytt. Väktare och polis skickas för kontroll. Polisen griper en person på området.

Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar
Ring 020-24 00 63 eller låt oss kontakta dig för kostnadsfri rådgivning

Vanliga frågor

  • På Mina Sidor kan du administrera kontaktuppgifter, se fakturahistorik och få mer information om de Plustjänster vi kan erbjuda. Du som har vårt kamerakoncept Observer Direct kan dessutom själv övervaka dina kameror, ladda ner bildmaterial mm.

  • Kontakta vår kundtjänst på nr 0771-32 75 00. Se gärna till att ha eventuella kontaktuppgifter till den nya ägaren/hyresgästen av fastigheten tillgängliga under samtalet.

  • Du kan själv administrera kontaktpersoner genom att skapa ett konto på Mina Sidor , men vi kan även hjälpa er via vår kundtjänst, 0771-32 75 00. Tänk på att du vid samtalet ska kunna ange återkallningskod eller huvudkod till larmet.

  • Kontakta vår säljavdelning på telefonnummer 020-24 00 63