2016-10-31

Insatser ur verkligheten oktober 2016

Bil

Byggvaror, obehörig inom inhägnat område

2016.10.05 Västra Götalands län

Larm inkommer 01:25 på en av kamerorna, där två personer observeras. Väktare tillkallas till platsen och polis meddelas. Väl på plats så hittar man två personer som omhändertas av polisen.

 

Byggföretag, obehörig inom inhägnat område

2016.10.05 Västra Götalands län

Larm inkommer 02:51 där tre personer observeras på området. Operatör ropar i

högtalaren och tillkallar väktare till platsen. När väktaren är på plats är ingen kvar på

området.

 

Bilhandlare, obehörig inom inhägnat område

2016.10.05 Värmlands län

Kameralarm inkommer 03:43 med två personer i bild som går på området och lyser med ficklampa. Operatören ropar i högtalaren och personerna ser då ut att lämna platsen. Väktare skickas till platsen för kontroll och polis meddelas. Polisen hade inte möjlighet att åka. Vid väktarens ankomst finns ingen person kvar på området. Efter genomsökning konstateras att staketet var helt och det finns inga synliga tecken på vad gärningsmännen var ute efter.

 

Livsmedelsbutik, rån

2016.10.06 Värmlands län

En mörkklädd man som springer in i butiken 19:59 och använder en brandsläckare som undanmanöver och bryter upp kassan med en kofot. Vi har bistått med bildmaterial till polisen.

 

Byggföretag, obehörig inom inhägnat område

2016.10.06 Södermanlands län

En person observeras på området i kameran 17:45. Kontaktpersoner för byggföretaget söks och väktare skickas för kontroll. Vid väktarens ankomst påträffas en person som avvisas från platsen. Väktaren lämnar sedan platsen.

 

Skola, obehörig inom inhägnat område

2016.10.06 Västmanlands län

14:39 inkommer larm från kamera och flera personer ses gå upp på skoltaket. Operatören ropade i högtalaren och väktare skickades till platsen för kontroll. När väktaren kom fram var inte personerna kvar på taket; väktaren gjorde en yttrekontroll för att se att det inte fanns några skador. Allt såg helt ut och väktaren lämnade platsen.

 

Maskincenter, obehörig inom inhägnat område

2016.10.06 Västmanlands län

Klockan 01:14 inkommer larm från Kamera C1 Gårdsplan. På bild syns en person gå runt vid husbilarna. Operatören använder högtalaren och personen avviker från platsen. Väktare och polis tillkallas som genomsöker området men hittar inte personen eller någon åverkan.

 

Byggnation, inbrott

2016.10.11 Skåne län

Klockan 22:46 inkommer larm från kamera. På bild syns en person bakom lastpallarna som tillgriper material. Polis och väktare tillkallas. Väktare ser en bil lämna och följer efter denna. Polisen stoppar bilen och efter kontroll visar det sig vara den person som tillgripit materialet. Personen erkänner på plats att det är han på kamerabilderna. Polis och väktare eskorterar gärningspersonen tillbaka och återlämnar materialet.

.

Tobaksindustri, inbrott

2016.10.12 Stockholms län

En person observeras gå framför kajkanten 01:47. Personen rotar runt och plockar åt sig saker som han sedan kastar över staketet och hämtar på andra sidan. Väktare och polis är snabbt på plats och griper mannen på bar gärning.


Byggnation, obehörig inom inhägnat område

2016.10.15 Uppsala län

19:12 ser operatören tre personer gå in på området, kamerorna blev även tillkopplade strax innan. Operatören försöker att söka kontaktperson utan resultat. Väktare skickas till plats för säkerhets skull då det såg misstänktsamt ut samt att de klättrade på ställningarna. Det var obehöriga kvar på plats men lämnade när väktare anlände.


Återvinningscentral, inbrott

2016.10.15 Västerbottens län

16:33 sågs två unga män komma från sydväst. En stund senare sågs de rota i två containrar efter något som liknade pantburkar. När väktaren kom till platsen påträffades gärningsmännen som snabbt sprang till skogs och kunde ej gripas. Väktaren lämnade platsen därefter.


Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar
Ring 020-24 00 63 eller låt oss kontakta dig för kostnadsfri rådgivning

Vanliga frågor

  • På Mina Sidor kan du administrera kontaktuppgifter, se fakturahistorik och få mer information om de Plustjänster vi kan erbjuda. Du som har vårt kamerakoncept Observer Direct kan dessutom själv övervaka dina kameror, ladda ner bildmaterial mm.

  • Kontakta vår kundtjänst på nr 0771-32 75 00. Se gärna till att ha eventuella kontaktuppgifter till den nya ägaren/hyresgästen av fastigheten tillgängliga under samtalet.

  • Du kan själv administrera kontaktpersoner genom att skapa ett konto på Mina Sidor , men vi kan även hjälpa er via vår kundtjänst, 0771-32 75 00. Tänk på att du vid samtalet ska kunna ange återkallningskod eller huvudkod till larmet.

  • Kontakta vår säljavdelning på telefonnummer 020-24 00 63