2016-11-09

Avbryt inbrott på några sekunder med Observer Direct och Trigg - nyhet!

Trigg

Endast sekunder efter att inbrottstjuven registrerats av kamerorna kan larmoperatören trigga systemet. Rummet fylls av ogenomtränglig dimma. Soundern tar upp ett öronbedövande ljud och en strobe skickar ut ett ihärdigt blinkande ljus.

 

I detta inferno finns inget annat att göra än avbryta och hitta vägen ut ur lokalen. Efter sig lämnar gärningspersonen sitt signalement, i HD-kvalitet. Så kraftfullt är upplägget för nästa generations säkerhetssystem, där vi kombinerar liveövervakningskonceptet Observer Direct med tjänsten Trigg; dimgenerator, sounder och strobe.

 

Trigg – dimgenerator,sounder och strobe

Hög uppklarandekvot med Observer Direct

Värdet av Observer Direct när det gäller andelen uppklarade brott har varit slående. Drygt 300 utryckningar till kunder med tjänsten, resulterade under 2015 i över 200 gripanden. Det är en uppklarningskvot som ligger långt över snittet för inbrott och skadegörelse. Att en operatör kan följa händelserna på platsen i realtid är dessutom en oerhörd tillgång för ingripande väktare, polis och räddningstjänst, som på så vis går in väl förberedda.

 

Som kund hos oss har du tillgång till filmmaterialet från kamaraövervakningen, och vid larm skapas en automatisk säkerhetskopia av övervakningsfilmen hos oss. På så vis säkras tillgången till bevis och identifieringsunderlag – i synnerhet då filmen håller HD-kvalitet.

 

Kombinera Observer Direct med Trigg

Det som gör systemet till en heltäckande säkerhetslösning är kombinationen av de två tjänsterna Observer Direct och Trigg. Tillsammans ökar de sannolikheten att inbrottet inte bara ska klaras upp, utan avbrytas innan skadan är skedd. När larmet går kan operatören omedelbart verifiera larmorsaken och agera enligt uppgjorda rutiner, vilket kan vara att utlösa Trigg-systemet och lamslå gärningspersonen.

 

Kombinationen innebär även en effektiv metod för att avvärja falsklarm. En reaktion som Trigg vill man inte aktivera i onödan. Med vårt upplägg integreras Trigg-systemet i en säkerhetskedja där den manuella aktiveringen gör att falsklarm kan undvikas.

 

Minimalt efterarbete

En annan fördel med Trigg är det minimala efterarbetet. En ordentlig genomvädring av lokalerna skingrar dimman när ljud och ljus från sounder och strobe klingat ut. Trots dimmans tjocklek genererar den inga skador på elektronik, textil eller livsmedel och är ofarlig att andas in. I proportion till det utlösta Trigg-systemets genomslag är detta spårlösa försvinnande en stor fördel.

 

Är du intresserad av att använda Trigg i din verksamhet?

Ring 020-24 00 63 så berättar vi mer.


Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar
Ring 020-24 00 63 eller låt oss kontakta dig för kostnadsfri rådgivning