2016-12-08

Takinbrott

Motverka takinbrott

De traditionella inbrottsvägarna är att krossa fönster eller bryta upp dörrar och portar. Det många inte tänker på när de ska se över säkerheten för sina lokaler är att även taket kan vara en potentiell ingång för obehöriga.

 

Hur går det till?

Istället för att krossa ett fönster, bryta upp en dörr eller en port, tar sig obehöriga in genom att klättra upp på taket och såga ett hål. De kan sedan ta sig in i lokalerna genom att klättra på en stege eller fira sig ner.

 

Motverka takinbrott

 

För dig som inte har larm

Om du idag inte är kund hos oss eller om du står inför att installera ett larm i en ny lokal ska du tänka på att inte bara skydda fönster och dörrar med larm utan även ha rörelsedetektorer och kameror inne i lokalerna, så att larmet utlöses om någon kommer in via taket eller ytterväggen och därefter kan röra sig fritt i lokalen. Behöver du tips och råd, kan du kontakta oss. Vi har kostnadsfri rådgivning – bara ett telefonsamtal bort. Köper du en säkerhetslösning av oss hjälper vi dig självklart hela vägen från första kontakt, till installation, underhåll och larmhantering. Våra larmoperatörer finns på plats dygnet runt, året om och sätter snabbt in rätt åtgärd om något skulle hända.

 

För dig som drabbats av takinbrott

Har du redan råkat ut för takinbrott men inte haft någon fungerande säkerhetslösning installerad? Tänk då på att så fort som möjligt skydda lokalerna efter brottet. Att det var lyckat att göra inbrott i dina lokaler sprids fort, både i kriminella kretsar och i media. Risken är att någon försöker snart igen.

 

Om inbrott skett i ditt område

Du bör även vara extra vaksam och se över ditt skydd om några av de närliggande företagen haft inbrott. Risken finns att tjuvarna tar sig tillbaka till samma område om de upplevde att det gick bra och var lätt att jobba ostört.

 

Om du är kund hos oss

Om du idag är kund hos och är orolig för takinbrott ska du se över hur din lokal är utformad och om det finns några delar i byggnaden som kan vara känsliga för den inbrottsvägen. Detta är främst viktigt om det skett förändringar i lokalens utformning efter att larminstallationen gjordes. Vi hjälper dig gärna med råd via kundtjänst. Du kan även beställa en funktionskontroll av hela ditt larmsystem om du vill att en av våra larmtekniker kommer ut och går igenom dina lokaler tillsammans med dig.

Vilken säkerhetslösning passar ditt företag?
Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar
Ring 020-24 00 63 eller låt oss kontakta dig för kostnadsfri rådgivning

Vanliga frågor

  • På Mina Sidor kan du administrera kontaktuppgifter, se fakturahistorik och få mer information om de Plustjänster vi kan erbjuda. Du som har vårt kamerakoncept Observer Direct kan dessutom själv övervaka dina kameror, ladda ner bildmaterial mm.

  • Kontakta vår kundtjänst på nr 0771-32 75 00. Se gärna till att ha eventuella kontaktuppgifter till den nya ägaren/hyresgästen av fastigheten tillgängliga under samtalet.

  • Du kan själv administrera kontaktpersoner genom att skapa ett konto på Mina Sidor , men vi kan även hjälpa er via vår kundtjänst, 0771-32 75 00. Tänk på att du vid samtalet ska kunna ange återkallningskod eller huvudkod till larmet.

  • Kontakta vår säljavdelning på telefonnummer 020-24 00 63