2016-12-19

Insatser ur verkligheten december 2016

Insatser ur verkligheten december 2016

Bilhandel, obehörig inom larmat område/stöld

2016.12.20 Västra Götalands län

En person kunde ses på kamerorna inom larmat område. Personen sågs bära på något långt föremål. Väktare och polis tillkallades och sökte av området.

 

Möbelföretag, inbrott

2016.12.20 Stockholms län

Flera sektioner av butikens inbrottslarm larmar. Med hjälp av kamerorna som är installerade på plats kunde operatören se att det var inbrott. Polis och väktare tillkallades och fick signalement på gärningsmannen direkt över telefon.

 

Byggnation, stöld

2016.12.20 Bohus län

En person kunde ses slanga bränsle från en parkerad lastbil på larmat område. Polis och väktare tillkallades. Väktarna anlände till platsen först och upptäckte gärningsmannen på bar gärning varpå biljakt påbörjas. Biljakten överlämnas till polisen och väktarna åkte tillbaka till området för att se över annan åverkan.

 

Butik, inbrott

2016.12.20 Stockholms län

Larm inkommer från flera sektioner av butikens inbrottslarm, med hjälp av kameran som är installerad i butiken går operatören upp live och kan se flera gärningsmän som gör inbrott. Polis tillkallas till platsen och kan snabbt få signalement på gärningsmännen.

 

Byggnation, inbrott

2016.12.19 Västra Götalands län

Larmcentralen mottog kameralarm där en person kunde ses på larmat område. Polis och väktare tillkallades. Väktaren anlände först till platsen och kunde tillsammans med polis gripa gärningsmannen som hade plockat på sig diverse verktyg.

 

Byggnation, obehörig inom inhägnat område

2016.12.10 Västra Götalands län

En person observeras inom larmat och inhägnat område. Väktare skickas till platsen för kontroll. Väktaren tillkallar polis som omhändertar personen som befann sig på området.

 

Plåtverkstad, obehöriga inom inhägnat område

2016.12.09 Jönköpings län

Två personer observeras och operatören tillkallar väktare och polis. Polisen är snabbt på plats och kan omhänderta två personer. Securitas Direct tillhandahåller bilder till polis för att säkerställa och bekräfta att det är samma personer som de omhändertagit.

 

Återvinningsstation, konstaterat inbrott

2016.12.07 Kalmar län

Larm inkommer via Oberver Direct-kameran och två personer observeras. Väktare tillkallas och polis meddelas. När väktaren ankommer till platsen är båda personerna kvar. Registreringsnummer på två bilar noteras och förmedlas vidare till polis. Stöldgodset lämnades kvar på platsen efter konfrontation med väktare.

 

Byggnation, obehöriga inom inhägnat område

2016.12.07 Uppsala län

Larmet inkommer till vår larmcentral. Med Observer Direct-kamera observerar larmoperatören en person som klättrar på en maskin. Väktare och polis skickas till platsen för kontroll. Vid ankomst genomsöker polisen området och hittar misstänkta gärningsmän i en skogsdunge nära det larmade området. Polisen griper flera gärningsmän.

 

 

Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar
Ring 020-24 00 63 eller låt oss kontakta dig för kostnadsfri rådgivning

Vanliga frågor

  • På Mina Sidor kan du administrera kontaktuppgifter, se fakturahistorik och få mer information om de Plustjänster vi kan erbjuda. Du som har vårt kamerakoncept Observer Direct kan dessutom själv övervaka dina kameror, ladda ner bildmaterial mm.

  • Kontakta vår kundtjänst på nr 0771-32 75 00. Se gärna till att ha eventuella kontaktuppgifter till den nya ägaren/hyresgästen av fastigheten tillgängliga under samtalet.

  • Du kan själv administrera kontaktpersoner genom att skapa ett konto på Mina Sidor , men vi kan även hjälpa er via vår kundtjänst, 0771-32 75 00. Tänk på att du vid samtalet ska kunna ange återkallningskod eller huvudkod till larmet.

  • Kontakta vår säljavdelning på telefonnummer 020-24 00 63