2017-05-10

Guide: Så väljer du rätt övervakningskamera till företaget.

Övervakningskamera

Hur många övervakningsklipp har du inte sett där bildkvaliteten är så låg att det är svårt att överhuvudtaget se vad som sker i bild? Undvik fallgroparna i valet av kameralösning genom att välja det system som passar bäst till just ditt företag. Här listar vi vad du behöver tänka på inför valet av övervakningskamera!

 

Utrustning: välj övervakningskamera med omsorg

Sedan den nya kameraövervakningslagen trädde i kraft 2013 har allt fler företag intresserat sig för fördelarna med kameraövervakning som skydd mot inbrott. Men sanningen är att kvaliteten idag varierar stort mellan olika leverantörer, vilket gör att det är lätt hänt att man i slutändan väljer ett undermåligt alternativ som istället sätter säkerheten på spel. Genom att ställa dig följande frågor är det lättare att välja rätt övervakningskamera till företaget:

 

FRÅGA 1. Hur påverkas övervakningskameran av ljus- och mörkerförändringar?

Eftersom att sannolikheten är stor att ett eventuellt inbrott sker i dunkelt sken, bör företagets övervakningskamera kunna leverera kvalitativa bilder oavsett vilken tid det är på dygnet. Det kanske låter som en självklarhet, men sanningen är att alla kameror reagerar olika beroende på ljusinsläpp och ofta är det färgspektret som försvinner först. Teknologiska innovationer såsom Lightfinder är framtagna för att, även vid väldigt låg belysning, leverera i färg med en bildkvalitet i världsklass.

 

FRÅGA 2. Vilka krav bör jag ställa på övervakningskamerans upplösning?

Upplösningen är A och O i valet av utrustning. Ställ höga krav på att övervakningskamerans förmåga levererar detaljrika bilder och utgå därför från alternativ som har en upplösning på 720p eller högre. Axis har utvecklat Forensic Capture som med hjälp av avancerade algoritmer både reducerar bruset och stärker bildsignalen för ett så skarpt slutresultat som möjligt.


Hur väljer du rätt lösning till ditt företag?

”En effektiv metod i rätt miljö”. Slutsatsen om kameraövervakning dras i en rapport från Brottsförebyggande rådet som visar att det är ett särskilt effektivt skydd mot egendomsbrott men framför allt i kombination med andra säkerhetsåtgärder. Eftersom att alla företag har unika behov kan det därför vara värt att överväga om inte en skräddarsydd systemlösning kan vara det bästa alternativet – på så vis kan ni också gå från ett reaktivt skydd till ett mer proaktivt. För det finns faktiskt utvecklade säkerhetssystem idag som kan reagera innan att brottet begås. Med smarta system som Observer Direct från Securitas Direct får du ett effektiv skydd utan att du, eller ditt företag behöver ta ansvar för säkerheten. Genom liveövervakning bevakas händelser och indicier i realtid av specialutbildade operatörer, vilket underlättar för polis och väktare att snabbt agera. Alla övervakningskameror filmar i HD vilket ger operatören en detaljerad bild av vad som sker och då konceptet är anpassat för företagsmarknaden, är det lätt att skräddarsy en unik lösning, anpassat efter ditt företag och behov. Eftersom att Securitas Direct erbjuder lösningar med kameror från Axis, är det också fullt möjligt att integrera innovationer som Lightfinder och Forensic Capture direkt i systemet. Läs mer om Observer Direct här.

 

Så här gör du för att komma igång med företagets kameraövervakning:

  • Börja med att kartlägga vilket behov av säkerhetssystem ditt företag har. En förutsättning för att få bedriva kameraövervakning är att det sker av rätt anledning, d.v.s. att förebygga, avslöja eller utreda brott.
  • Överväg vilka möjligheter det finns att kombinera flera metoder eller system för extra säkerhet.
  • Välj system utifrån tipsen ovan (tänk på utrustningens kvalitet, helhetslösningar etc)
  • Besök Datainspektionens webbplats för att ta reda på vilka regler som gäller och om du behöver ansöka om tillstånd. Här hittar du kameraövervakningslagen
  • Ring 020-24 00 63 för att få en kostnadsfri rådgivning kring hur Observer Direct kan skräddarsys efter just ditt företags behov.

 

Vilken säkerhetslösning passar ditt företag?
Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar
Ring 020-24 00 63 eller låt oss kontakta dig för kostnadsfri rådgivning

Vanliga frågor

  • På Mina Sidor kan du administrera kontaktuppgifter, se fakturahistorik och få mer information om de Plustjänster vi kan erbjuda. Du som har vårt kamerakoncept Observer Direct kan dessutom själv övervaka dina kameror, ladda ner bildmaterial mm.

  • Kontakta vår kundtjänst på nr 0771-32 75 00. Se gärna till att ha eventuella kontaktuppgifter till den nya ägaren/hyresgästen av fastigheten tillgängliga under samtalet.

  • Du kan själv administrera kontaktpersoner genom att skapa ett konto på Mina Sidor , men vi kan även hjälpa er via vår kundtjänst, 0771-32 75 00. Tänk på att du vid samtalet ska kunna ange återkallningskod eller huvudkod till larmet.

  • Kontakta vår säljavdelning på telefonnummer 020-24 00 63