2017-10-04

Personskydd: Hur du skyddar din butik och personal från rån, stöld med mera

Personskydd

Alla vill skapa en så trygg arbetsplats för sina anställda som möjligt. Men hur kan man som arbetsgivare veta att de har ett täckande personskydd? Här får du svaret.

Enligt statistik hämtad från Brottsförebyggande rådet gjordes förra året hela 504 000 stöld- och tillgreppsbrottsanmälningar, varav 48 800 fall var rena butiksstölder.

– Det vanligaste misstaget man som butiksägare tenderar att göra är att agera alldeles för sent. Hans Liljegren är avdelningschef på Securitas Directs larmcentral och har varit med och utvecklat ett system där säkerheten bara är ett knapptryck bort.

– Vi har utvecklat ett säkerhetssystem som är helt anpassat och paketerat för butik och reception och kallar det Observer Direct Trygg. Med hjälp av en strategiskt placerad trygghetsknapp kan personalen med enkelhet tillkalla hjälp samtidigt som den senaste kameratekniken registrerar all aktivitet i lokalen.

Bakom kameran sitter sedan specialutbildade operatörer som, så fort något inträffar, ser exakt vad som pågår och kan därefter göra en bedömning om lämplig insats. Rent praktiskt innebär det att operatören vid exempelvis stöldbrott snabbt kan dela materialet med väktaren som genast får en tydlig bild av situationen redan innan han eller hon kommer in i lokalen. Detta har visat sig extra värdefullt i situationer när tiden är knapp, så som vid stöld då man för ett ingripande först behöver en tydlig identifiering av gärningsmannen. Men det är inte bara för personskydd vid brott som stöld och snatteri, som systemet kommer väl till pass. Det är lika användbart om någon i butiken faller ihop eller skadar sig, eller exempelvis vid brand.

– Vi hade en kund som oroade sig för stöld och kontaktade oss för att sätta upp systemet vid barkassan. På natten, bara någon vecka efter installation, går larmet av och genast kopplar vår operatör upp sig på kameran för att se vad som utlöst larmet. Operatören konstaterar att lågan från ett stearinljus fått spridning. Genom att vi kunde identifiera branden med hjälp av kamerorna, så visste brandkåren direkt att läget var skarpt och tvekade inte att bryta sig in, berättar Hans och konstaterar följande:
– Det som är intressant med den här typen av säkerhetslösningar är att kunden många gånger får uppleva att den gör nytta i helt andra sammanhang, än det man först hade i åtanke.

Så vet du om systemet är rätt för dig

Eftersom systemet är skalbart är det lätt att hitta en lösning efter just dina behov, oavsett om du vill öka personskydd i en liten eller stor lokal. Systemet är framtaget för att med enkelhet kunna användas med andra säkerhetslösningar, som t.ex. Observer Directs Trigg där operatören under pågående brott kan aktivera åtgärder som begränsar möjligheten för brottet att begås.

Vi hjälper dig att hitta rätt skydd för dig och din personal

Om du har frågor om hur du kan öka personskyddet för dig och din personal är det bara att du hör av dig. Du är just nu bara 3 steg ifrån ett kraftigt ökat personskydd för dig och din personal.

Så här går det till:

Kontakta oss

Skicka in en intresseanmälan via Securitas Directs webbplats: https://www.securitasdirect.se/observer-direct/observer-trygg.html

Kostnadsfri rådgivning

Vid intresse tar en specialiserad tekniker från Securitas Direct kontakt med dig för att hjälpa dig att hitta rätt lösning för just din specifika behovsbild.

Installation och validering

Systemet installeras och valideras kontinuerligt under en veckas tid för att systemet ska leverera optimalt, oavsett tid på dygnet.

Statistik över anmälningar – År för år

2016 – 48 757 anmälningar av butikstölder (snatteri inräknat)
2015 – 50 433 anmälningar av butikstölder (snatteri inräknat)
2014 – 48 933 anmälningar av butikstölder (snatteri inräknat)
2013 – 48 894 anmälningar av butikstölder (snatteri inräknat)
2012 – 60 470 anmälningar av butikstölder (snatteri inräknat)
2011 – 62 604 anmälningar av butikstölder (snatteri inräknat)
2010 – 64 211 anmälningar av butikstölder (snatteri inräknat)

Vilken säkerhetslösning passar ditt företag?
Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar
Ring 020-24 00 63 eller låt oss kontakta dig för kostnadsfri rådgivning

Vanliga frågor

  • På Mina Sidor kan du administrera kontaktuppgifter, se fakturahistorik och få mer information om de Plustjänster vi kan erbjuda. Du som har vårt kamerakoncept Observer Direct kan dessutom själv övervaka dina kameror, ladda ner bildmaterial mm.

  • Kontakta vår kundtjänst på nr 0771-32 75 00. Se gärna till att ha eventuella kontaktuppgifter till den nya ägaren/hyresgästen av fastigheten tillgängliga under samtalet.

  • Du kan själv administrera kontaktpersoner genom att skapa ett konto på Mina Sidor , men vi kan även hjälpa er via vår kundtjänst, 0771-32 75 00. Tänk på att du vid samtalet ska kunna ange återkallningskod eller huvudkod till larmet.

  • Kontakta vår säljavdelning på telefonnummer 020-24 00 63