Second hand /Återvinning, Inbrott

2016.02.01, ÖSTERGÖTLANDS LÄN

 

Klockan 22:21 observeras tre personer på området som slangar diesel och stjäl en cykel. Väktare och polis skickas till platsen. Polis griper tre personer, medan ytterligare två personer lyckas avvika från platsen. Personerna hade en bil full med dieseltankar och annat stöldgods. Väktare upptäckte också att de haft ut diesel på gräsmattan vid lastbilen. Väktare lagar staketet och lämnar sedan området.

 

 

Från Polisen i Linköpings Facebooksida
https://www.facebook.com/polisenilinkoping/?fref=nf

 

Bra polishelg!

"Under lördagskvällen, precis innan hemdags för vår del får vi in larm om pågående brottslig verksamhet i Tornby. Vi åker två bilar och under tiden håller ledningscentralen via ett vaktbolag oss uppdaterade om vad de ser i sina kameror. Vi inser att vi kommer landa in väldigt bra, vilket vi också gör. Just som tre personer är i färd att sätta sig i en bil bredvid det uppklippta staketet lägger vi helljuset i ansiktena på dem. Det visar sig att bilen är full med gods som troligtvis inte bara kan härledas till det nyss begångna brottet. Alla tre grips och vi påbörjar dokumentation och skrivjobb, något som vi inser kommer ta åtskilliga övertidstimmar. Lätt värt det när vi kan lagföra personer som uppenbarligen inte har rent mjöl i påsen. Dagen kan ju inte sluta bättre för en polis! Dessvärre beslutade senare åklagare att släppa ut trion med hänsyn till deras låga ålder. Så kan det gå när vi lämnar vidare i rättskedjan, vi får ta dom imorgon igen…
I Övrigt har vi haft en hel del rutinjobb i helgen. 17 personer har lagts in för tillnyktring och 7 har gripits för olika brott.
Nu ser turlaget fram mot en bra nattvecka!
//Linus, Ordningsenheten"

Ring 020-24 00 63 eller låt oss kontakta dig för kostnadsfri rådgivning