2017-10-17

Så avbryter du inbrottet på bara några sekunder!

Trigg - dimgenerator

”Ser du inget, hör du inget, så tar du inget.” Andreas Englund, produktchef på Securitas Direct svarar på varför Securitas Direct Trigg är den rätta lösningen för just ditt företag.

Vad är Trigg-systemet egentligen?

– Trigg-systemet består en dimgenerator, en högfrekvenssiren (Sounder) och ett högintensivt ljus (Strobe). Dessa komponenter kan användas tillsammans eller var och en för sig beroende på kundens behov. Vi gör därför alltid en kostnadsfri säkerhetsanalys på plats för att kunna göra en individuell bedömning av vad som krävs för att ge det mest lämpade skyddet. När systemet väl är på plats kan våra specialutbildade operatörer avbryta pågående inbrott eller skadegörelse genom att exempelvis skjuta ut tjock dimma i lokalen. Vi kan exponera dimman med ljus som då blir som en vit vägg, och med högintensivt ljud går det inte att kommunicera med varandra om det är flera obehöriga personer.

Varför bör man överväga att koppla ett Trigg-system till sitt nuvarande system med Observer Direct?

– Ett vanligt traditionellt inbrottslarm har som syfte att verka preventivt. Det ska finnas på plats och när kunden lämnar sin lokal så slår man på larmet och allt ska fungera och med hjälp av kameraövervakning kan vi se vad som händer, när det händer. Fördelen med att koppla på Trigg är att oavsett hur lång tid det tar för polis eller väktare att komma till platsen, har våra operatörer ett effektivt sätt att avbryta inbrottet.

Hur kommer det sig att ni valde att satsa på just Trigg-systemet som lösning?

 – Idén kommer egentligen från larmoperatörerna, som ville göra mer skillnad för våra kunder. Fram till nu har vi skickat utryckningsväktare när vi fått in signaler om inbrott. Med den här nya tjänsten som Trigg-systemet erbjuder kan vi avbryta pågående incident på ett helt annat sätt.

Vad är unikt med Trigg-systemet?

– Det är tjänsten som är det unika, inte själva produkterna. Produkterna har funnits på marknaden en längre tid men vi har valt att skapa en unik tjänst som innebär att våra operatörer kan aktivera Trigg-systemet. Skillnaden är alltså att vi med specialutbildade operatörer aktiverar funktionerna efter behov från larmcentralen. Vår systemlösning gör att vi kan aktivera dimman inte bara en gång utan flera gånger om situationen kräver det. Ett mycket effektivt sätt att avbryta pågående inbrott eller skadegörelse.

Kan operatören verkligen identifiera när lokalen är fylld av dimma?

– Absolut! Operatören som tar emot larmsignalen aktiverar dimman först när han eller hon har analyserat händelsen ute hos kunden via kameran. Filmen lagras och efteråt kan både kunden och Securitas Direct söka bakåt och se vad som hänt, i HD-kvalitet.

Dimgeneratorn är väl ingen nyhet?

– Som jag har sagt tidigare är till exempel dimgeneratorn i sig ingen nyhet utan något som har funnits på marknaden i många år. Det som är nytt och en stor fördel är vår unika tjänst ''Trigg'' som innebär att våra specialutbildade larmoperatörer kan aktivera dimgenerator, blixtljus samt kraftig siren och därmed avbryta det som pågår. Våra kunder behöver alltså inte oroa sig för att lokalen blir fylld av dimma vid ett eventuellt falsklarm utan endast vid konstaterat inbrott eller skadegörelse. Operatören som tar emot kameralarmet aktiverar dimman först när han eller hon har analyserat händelsen via kameran. Filmen lagras hos kunden och vid incident även hos Securitas Direct. Efteråt kan både kunden och Securitas Direct söka bakåt och se vad som hänt och det i HD-kvalitet. 

Vilken säkerhetslösning passar ditt företag?
Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar
Ring 020-24 00 63 eller låt oss kontakta dig för kostnadsfri rådgivning

Vanliga frågor

  • På Mina Sidor kan du administrera kontaktuppgifter, se fakturahistorik och få mer information om de Plustjänster vi kan erbjuda. Du som har vårt kamerakoncept Observer Direct kan dessutom själv övervaka dina kameror, ladda ner bildmaterial mm.

  • Kontakta vår kundtjänst på nr 0771-32 75 00. Se gärna till att ha eventuella kontaktuppgifter till den nya ägaren/hyresgästen av fastigheten tillgängliga under samtalet.

  • Du kan själv administrera kontaktpersoner genom att skapa ett konto på Mina Sidor , men vi kan även hjälpa er via vår kundtjänst, 0771-32 75 00. Tänk på att du vid samtalet ska kunna ange återkallningskod eller huvudkod till larmet.

  • Kontakta vår säljavdelning på telefonnummer 020-24 00 63