IP-kamera

IP-kameror är ett mycket bra verktyg för att motverka inbrott, stöld och skadegörelse. Vi erbjuder IP-kameror både för inomhus- och utomhusbruk till alla typer av företag.

RÄKNA UT PRIS

eller ring 020-22 77 88

Internet Protocol camera

En IP-kamera, eller en Internet Protocol camera, är en digital videokamera som sänder sin information via ett uppkopplat nätverk, vanligen använt inom kamerabevakning. Alla bevakningskameror vi erbjuder på Securitas Direct är av typen IP-kameror och kan kopplas upp till vår larmcentral så att du kan fokusera på din verksamhet.

  • IP-kameror till företag
  • Brett sortiment
  • För inomhus- och utomhusbruk
  • Uppkopplade till vår larmcentral
  • Bemannad dygnet runt
Monterar kamera
IP-kamera utomhus

IP-kamera utomhus

Med en IP-kamera utomhus får du en mycket bra överblick över ditt företags mark. Beroende på hur mycket yta ditt företag bedriver verksamhet kan flera IP-kameror behövas. Vi hjälper dig hela vägen – från att planera till att installera och koppla upp mot vår larmcentral.

Vi erbjuder ett brett sortiment av IP-kameror för utomhusbruk, vilket gör att vi även kan erbjuda många tjänster och säkerhetslösningar kopplade till kamerorna. Exempelvis kan kamerorna utgöra ett perimeterskydd som larmar om någon passerar en osynlig gräns och är de uppkopplade till vår larmcentral, som är bemannad dygnet runt, året om, sätter larmoperatörerna snabbt in rätt åtgärd. Du kan läsa mer om kameraövervakning utomhus här.

IP-kamera inomhus

Att ha en IP-kamera inomhus är ett effektivt sätt att upptäcka och begränsa stöld och snatteri samtidigt som kameran samlar in potentiellt bevismaterial. Med en eller flera IP-kameror i ditt företags lokaler får du koll på din verksamhet. Vi hjälper dig hela vägen – från att planera till att installera och koppla upp mot vår larmcentral.

Vi erbjuder ett stort sortiment av IP-kameror för inomhusbruk med många tjänster för att förenkla för din verksamhets vardag. Exempel på tjänster förutom inbrottsskyddet som kan kopplas på IP-kamerorna är besöksräknare, driftlarm och överfallslarm. Med kameror uppkopplade till vår larmcentral, som är bemannad dygnet runt, året om, skapar vi en stor trygghet för medarbetaren. Du kan läsa mer om kameraövervakning inomhus här.

IP-kamera inomhus

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig?

Genom att klicka på knappen accepterar ni vår integritets- och webbplatspolicy

IP-kamera

Olika typer av IP-kameror

IP-kamera är ett begrepp för en digital videokamera som sänder sin information (bild) via ett uppkopplat nätverk. Olika typer av IP-kameror lämpar sig bättre för vissa ändamål. Exempelvis är en bulletkamera en mycket flexibel övervakningskamera, designad för enkel placering och montering, som lämpar sig perfekt för detaljhandel, receptioner och kontor.

Vi erbjuder ett brett sortiment av IP-kameror för att du ska få den flexibla lösningen som ditt företag kräver.

Vanliga frågor om IP-kamera

Vad är en IP-kamera?

IP-kamera står för Internet Protocol-kamera och är en digital videokamera som tar emot och skickar data via ett IP-nätverk. En IP-kamera är inte beroende av en dator eller lokal inspelningsenhet för att fungera, utan ansluts direkt till en nätverksrouter, exempelvis företages lokala trådlösa nätverk.

Hur fungerar en IP-kamera?

En IP-kamera behöver bara anslutas direkt till en nätverksrouter för att fungera. IP-kameran tar emot kontrolldata och skickar sedan bilddata via nätverket. Eftersom en IP-kamera fungerar utan en dator eller lokal inspelningsenhet kan kamerans material säkert ses på en avlägsen plats

Kan man spela in med en IP-kamera?

Ja, man kan spela in med en IP kamera. Beroende på vilken typ av IP-kamera det gäller kan man spela in direkt till en lokal lagringsenhet, en lagringsenhet på distans eller via molnlagring. Exempelvis ett SD-kort, en server till nätverket eller en molnlagringstjänst