Kameraövervakning för företag

Letar du efter övervakningskameror till ditt företag? Med vår kameraövervakning ser vi vad som händer – när det händer.

RÄKNA UT PRIS

eller ring 020-22 77 88

Flexibel kameraövervakning för dina behov

Vårt system för kameraövervakning, Observer Direct, är baserat på övervakningskameror både för inomhus- och utomhusbruk.

  • Flexibel kameraövervakning för företag och föreningar
  • Övervakningskameror uppkopplade till larmcentral, dygnet runt
  • Övervakningssystem som motverkar inbrott, stöld och skadegörelse
  • Kameraövervakning med inspelning för bevisning, identifiering och kartläggning
  • Portabel kameraövervakning för tillfälliga arbetsplatser

Med över 30 år i branschen vet vi att många företag kräver flexibla säkerhetslösningar. Vi erbjuder därför både kameraövervakning kombinerat med larm och som fristående tjänst.

Övervakningskamera inomhus och utomhus
Larmcentral

Övervakningskamera kopplad  till larmcentral

Observer Direct är vårt koncept för kameraövervakning som ger dig övervakningskameror med HD-kvalité uppkopplade till larmcentral – dygnet runt, året om.

Ett larm med övervakningskameror är det bästa verktyget för att motverka inbrott, stöld och skadegörelse samtidigt som det kan minska risken för brand, hot och våld. Vid en larmhändelse kan vår larmcentral följa situationen live och ge väktaren, polis och räddningstjänst värdefull information inför ett gripande eller en räddningsinsats.

Inspelningen lagras även i HD kvalité, både hos dig och hos oss, vilket blir viktigt bevismaterial för identifiering och kartläggning av händelseförlopp.

Securitas Direct erbjuder larm med kameror från Axis, vilket gör det fullt möjligt att direkt i systemet integrera innovationer som Lightfinder där kameran är så ljuskänslig att den kan leverera färgbilder i så lite ljus som 0,18 lux och Forensic Capture , som reducerar brus och visar varje enskild detalj i bilden på bästa möjliga sätt, även i svåra ljusförhållanden.

Exceptionellt hög uppklarandekvot med övervakningskameror

Larm med övervakningskameror gör att väktare och polis får snabbare och mer exakt information om incidenter och gärningsmän.

Företag som valt att uppgradera till Observer Direct ser en markant förbättring i antalet lösta fall – både när det handlar om att stoppa ett pågående brott och att i efterhand utreda vad som hänt. I många fall har långvariga problem med stölder och inbrott upphört helt på grund av övervakningskamerorna.

Under 2022 har vi avhyst 2237 obehöriga och bidragit till att gripa 539 personer. Det innebär att vi tillsammans har hjälpt det svenska samhället 2776 gånger.

Larm med övervakningskamera

Ring oss på 020-22 77 88 eller låt oss kontakta dig för kostnadsfri rådgivning

Genom att klicka på knappen accepterar ni vår integritets- och webbplatspolicy

Det här är Observer Direct

02.48

Övervakningskamera för företag

Överlåt ditt företags kameraövervakning till våra experter och få rätt övervakningskamera för din verksamhet.

Med över 30 år i branschen vet vi att företag kräver flexibla säkerhetslösningar. Vi erbjuder därför övervakningskameror från Axis stora utbud. Så att du får rätt övervakningskamera till din butik, restaurang eller lagerlokal som några exempel.

Kameraövervakning inomhus

Kameraövervakning inomhus

Skydda din personal och minska risken för snatteri, stöld och inbrott med övervakningskameror inomhus. Med vårt stora utbud av kameror kan vi alltid erbjuda en optimal lösning för din verksamhet.

LÄS MER

Kameraövervakning utomhus

Kameraövervakning utomhus

Skapa ett osynligt perimeterskydd med övervakningskameror utomhus som detekterar på rörelse eller värme med mera. Vårt stora utbud av kameror levererar optimal bildkvalitet utan brus, även i svåra ljusförhållanden.

LÄS MER

Portabel kameraövervakning med högtalare

Portabel kameraövervakning

Skydda företagets resurser och tillgångar på tillfälliga arbetsplatser med vår tjänst Portabel kamerabevakning. Enheten består av en kamera och en högtalare för högtalarutrop och kan enkelt flyttas med arbetsplatsen.

LÄS MER

Kameraövervakning för bostadsrättsförening

Har er bostadsrättsförening problem med inbrott, stölder eller obehöriga personer i era lokaler? Då är kameraövervakning en effektiv lösning på problemet.

Kontakta oss idag så tar vi fram en säkerhetslösning med kameraövervakning åt er bostadsrättsförening. Vi ser till att övervakningen görs på ett korrekt sätt.

Räkna ut pris på företagslarm med kameraövervakning!

Kameraövervakning förebygger brott

Kameraövervakning förebygger brott

De senaste åren har det kommit flera studier som visar på kameraövervakningens effekt. Statistiken nedan är hämtad från BRÅ:s Fungerar kamerabevakning brottsförebyggande? Som du kan läsa här.

”Resultaten visar att kamerabevakning sammantaget gett statistiskt signifikanta brottsförebyggande effekter på:

  • brott mot fordon, egendomsbrott och narkotikabrott, men inte på våldsbrott och ordningsstörningar.
  • bilparkeringar och i bostadsområden, men inte i centrumkärnor, kollektivtrafik eller särskilda bostadsområden med flerfamiljshus.

Resultaten visar också att aktiv kamerabevakning och kamerabevakning tillsammans med flera kompletterande insatser sammantaget gett brottsförebyggande effekter…”

Med kamerabevakning från Securitas Direct är din verksamhet i trygga händer. Vi erbjuder alltid kamerabevakning med åtgärd.

Vanliga frågor om kameraövervakning

Hur länge får man spara kameraövervakning?

Inspelat material från kameraövervakning får enligt IMY inte sparas längre än nödvändigt, utan man ska sträva efter att spara materialet så kort tid som möjligt. En tumregel är att spara kameraövervakning i tre dygn, men vid behov kan längre vara tillåtet. Exempelvis för att samla in bevismaterial.

Du kan läsa mer om våra övervakningskameror och lagringsenheter här.

Vad gäller vid kameraövervakning?

Företag som vill ha kameraövervakning måste följa lagar och regler enligt dataskyddsförordningen och kamerabevakningslagen. Kameraövervakning på ett privat företag måste alltså ha ett specifikt ändamål och en rättslig grund för att få bedrivas, exempelvis att skydda företaget mot inbrott.

Kontakta oss så förklarar vi mer och hjälper dig att bedriva en korrekt kameraövervakning

Vad gäller vid kameraövervakning utomhus?

De generella reglerna för kameraövervakning gäller även utomhus. Enligt IMY är det viktigt att kameraövervakningen inte bevakar en plats som är större än nödvändigt, då det inte är tillåtet att samla in onödigt mycket personuppgifter. Kameror bör alltså riktas så att de inte filmar en onödigt stor plats

Vad gäller vid kameraövervakning inomhus?

De generella reglerna för kameraövervakning gäller även inomhus. Enligt IMY är det inte tillåtet att rutinmässigt övervaka personal för att kontrollera att de utför sina arbetsuppgifter. I vissa fall kan detta dock vara befogat, som exempelvis av säkerhetsskäl inom industriarbeten

Vad säger lagen om kameraövervakning?

Du behöver inte något tillstånd för att bedriva kameraövervakning på ditt företag. Däremot säger lagen att du måste ha en rättslig grund för kameraövervakningen. Det innebär att ni måste göra en intresseavvägning mellan era behov och intrånget i människors personliga integritet, samt dokumentera denna.
Som kund hos oss får du vårt helhetsåtagande och vi hjälper dig steg för steg med din kameraövervakning

Får man ha kameraövervakning i butik?

Ja, man får ha kameraövervakning i butiker. I butiker är kameraövervakning inte tillståndspliktig, vilket innebär att det är du som butiksinnehavare som måste bedöma om kameraövervakningen kan bedrivas enligt GDPR och kamerabevakningslagen. Kontakta oss idag så hjälper vi dig med kameraövervakning i din butik. Vi har många års erfarenhet och ser till att kameraövervakningen föjer alla lagar och regler.

Får en bostadsrättsförening sätta upp kameror?

Ja, en bostadsrättsförening får sätta upp kameror. Det är bostadsrättsföreningen som själv ansvarar för att kameraövervakningen är laglig, vilket innebär att vissa kriterier ska uppnås. Kontakta oss idag så hjälper vi dig med kameraövervakning för din bostadsrättsförening. Vi har många års erfarenhet och ser till att kameraövervakningen följer alla lagar och regler.

Det var det fina bemötandet och känslan av snabb och bra service som fick oss att välja Securitas Direct. Det beslutet har vi aldrig ångrat.

Mats Andersson

Mats Andersson

Fastighetsansvarig, Maskingruppen, Ängelholm

Se film

Det känns tryggt att ha Securitas Direct som leverantör. Det finns givetvis en anledning till att Securitas Direct är störst i Sverige.

James Dankha

James Dankha

Degare, Kebab House Lkpg

 

Boka tid

Boka tid för en kostnadsfri rådgivning.

Fyll i dina kontaktuppgifter så bokar vi in en tid som passar dig.

Genom att klicka på knappen accepterar ni vår integritets- och webbplatspolicy