Överfallslarm

Med ett överfallslarm gör du ditt företag till en tryggare arbetsplats.

Ett överfallslarm är en trygghet för personalen. Vid en hotfull eller utsatt situation kan personalen skicka en larmsignal till vår larmcentral med ett enkelt knapptryck. Våra specialutbildade larmoperatörer hanterar snabbt ärendet och sätter in rätt åtgärd.

  • Överfallslarm för företag
  • Trygghet för personalen
  • Integrerat med ditt säkerhetssystem
  • Bärbar eller strategiskt placerad larmknapp
  • Tyst larmsignal direkt till larmcentral eller motringning
Larmknapp
Aldrig ensam med överfallslarm

Med överfallslarm är medarbetaren aldrig ensam

Ingen ska känna sig hotad på jobbet. Överfallslarm finns till för att skapa en trygg och säker arbetsmiljö på ditt företag. Ett överfallslarm är ett personskydd integrerat i ditt säkerhetssystem, med larm och kameror, som sätter din personal i kontakt med vår larmcentral.

Överfallslarm är vanliga inom handel, exempelvis butiker och restauranger, men även inom andra verksamheter där personalen hanterar kontanter eller stöldbegärliga produkter. Om något skulle hända är hjälpen ett knapptryck bort.

Olika typer av överfallslarm

Det finns olika typer av överfallslarm som används för företag. Huvudsakligen delas de in i två kategorier:

  • Överfallslarm
  • Bråklarm

Generellt tillkallas väktare eller polis vid ett överfallslarm, medan åtgärden vid ett bråklarm är att tillkalla hjälp från den egna personalen eller en väktare.

Securitas Direct erbjuder både överfallslarm och bråklarm. Antingen som bärbara enheter eller som strategiskt fastmonterade larmknappar. Vid ett överfallslarm kontaktar vi polis och väktare och vid ett bråklarm motringer vi till dig som kund och skickar väktare vid behov eller om ingen svarar. Kontakta oss gärna om du vill ha råd eller hjälp med att avgöra om vilken lösning som passar din verksamhet bäst.

Hjälp är ett knapptryck bort
Larmcentral

En tyst signal till professionell hjälp

Överfallslarmet aktiveras av dig eller din medarbetare med hjälp av en strategiskt placerad överfallsknapp.

En tyst signal och en filmsekvens skickas till larmcentralen, som omedelbart meddelar väktare eller polis. Via kamera följer och spelar operatören in hela händelseförloppet samt förser väktare och polis med korrekt information i realtid.

Vilken säkerhetslösning passar din verksamhet?

TESTA HÄR

Överfallslarm gör skillnad vid rån

Enligt Brottsförebyggande rådets (BRÅ) statistik anmäldes över 495 butiksrån under 2019. Butiksrån är inte lika vanligt som personrån, men enligt BRÅ ofta grövre med användande av skjutvapen.

Butiksrån har en stor påverkan på såväl personal som butikens ekonomi. Med ett överfallslarm från Securitas Direct ökar du säkerheten i din butik och skapar en tryggare vardag för dina anställda.

Våra överfallslarm kan med fördel komplettera din ordinarie säkerhetslösning.

Överfallslarm gör skillnad vid rån
Boka tid

Boka tid för en kostnadsfri rådgivning.

Fyll i dina kontaktuppgifter så bokar vi in en tid som passar dig.

Genom att klicka på knappen accepterar ni vår integritets- och webbplatspolicy