Överfallslarm

Med ett överfallslarm gör du ditt företag till en tryggare arbetsplats.

RÄKNA UT PRIS

eller ring 020-22 77 88

Överfallslarm kopplat till larmcentral

Ett överfallslarm är en trygghet för personalen. Vid en hotfull eller utsatt situation kan personalen skicka en larmsignal till vår larmcentral med ett enkelt knapptryck. Våra specialutbildade larmoperatörer hanterar snabbt ärendet och sätter in rätt åtgärd.

 • Överfallslarm för företag
 • Trygghet för personalen
 • Integrerat med ditt säkerhetssystem
 • Bärbar eller strategiskt placerad larmknapp
 • Tyst larmsignal direkt till larmcentral eller motringning
Larmknapp
Aldrig ensam med överfallslarm

Med överfallslarm är medarbetaren aldrig ensam

Ingen ska känna sig hotad på jobbet. Överfallslarm finns till för att skapa en trygg och säker arbetsmiljö på ditt företag. Ett överfallslarm är ett personskydd integrerat i ditt säkerhetssystem, med larm och kameror, som sätter din personal i kontakt med vår larmcentral.

Överfallslarm är vanliga inom handel, exempelvis butiker och restauranger, men även inom andra verksamheter där personalen hanterar kontanter eller stöldbegärliga produkter. Om något skulle hända är hjälpen ett knapptryck bort.

Olika typer av överfallslarm

Det finns olika typer av överfallslarm som används för företag. Huvudsakligen delas de in i två kategorier:

 • Överfallslarm
 • Bråklarm

Generellt tillkallas väktare eller polis vid ett överfallslarm, medan åtgärden vid ett bråklarm är att tillkalla hjälp från den egna personalen eller en väktare.

Securitas Direct erbjuder både överfallslarm och bråklarm. Antingen som bärbara enheter eller som strategiskt fastmonterade larmknappar. Vid ett överfallslarm kontaktar vi polis och väktare och vid ett bråklarm motringer vi till dig som kund och skickar väktare vid behov eller om ingen svarar. Kontakta oss gärna om du vill ha råd eller hjälp med att avgöra om vilken lösning som passar din verksamhet bäst.

Hjälp är ett knapptryck bort
Larmcentral

En tyst signal till professionell hjälp

Överfallslarmet aktiveras av dig eller din medarbetare med hjälp av en strategiskt placerad överfallsknapp.

En tyst signal och en filmsekvens skickas till larmcentralen, som omedelbart meddelar väktare eller polis. Via kamera följer och spelar operatören in hela händelseförloppet samt förser väktare och polis med korrekt information i realtid.

Vilken säkerhetslösning passar din verksamhet?

TESTA HÄR

Överfallslarm gör skillnad vid rån

Enligt Brottsförebyggande rådets (BRÅ) statistik anmäldes över 495 butiksrån under 2019. Butiksrån är inte lika vanligt som personrån, men enligt BRÅ ofta grövre med användande av skjutvapen.

Butiksrån har en stor påverkan på såväl personal som butikens ekonomi. Med ett överfallslarm från Securitas Direct ökar du säkerheten i din butik och skapar en tryggare vardag för dina anställda.

Våra överfallslarm kan med fördel komplettera din ordinarie säkerhetslösning.

Överfallslarm gör skillnad vid rån

Vanliga frågor om överfallslarm

Vad är ett överfallslarm?

Ett överfallslarm är ett larmsystem som gör att man kan skicka larmsignaler till en larmcentral. Systemet kan vara bärbart eller bestå av strategiskt fastmonterade larmknappar. Överfallslarm installeras för att skapa en tryggare arbetsmiljö för personalen, exempelvis i butiker och på banker.

Kontakta oss för att se vilka typer av överfallslarm vi kan erbjuda dig.

Var använder man överfallslarm?

Överfallslarm används vanligtvis inom detaljhandeln och andra verksamheter som hanterar stöldbegärlig egendom, eller där personalen har en ökad utsatthet. 
Exempel på var man använder överfallslarm:

 • Butiker
 • Restauranger 
 • Banker
 • Hotell
 • Juvelerare
 • Vårdinrättningar
 • Socialkontor

Hur fungerar överfallslarm?

Ett överfallslarm fungerar vanligtvis som så att man trycker på en knapp för att komma i kontakt med en larmcentral. Antingen genom att hela larmsystemet aktiveras eller genom att en tyst larmsignal skickas för att tillkalla polis och väktare. Bråklarm tillkallar hjälp från personer i närheten.

Vi erbjuder både överfallslarm och bråklarm uppkopplade till vår larmcentral. Kontakta gärna oss för att avgöra vilken lösning som passar dig bäst.

Kan man ha ett personligt överfallslarm?

Ja, det finns personliga överfallslarm av olika typer. Exempelvis erbjuder Verisure funktionen Guardian. I appen får du både SOS-knapp och SOS-timer kopplat direkt till larmcentral.

Boka tid

Boka tid för en kostnadsfri rådgivning.

Fyll i dina kontaktuppgifter så bokar vi in en tid som passar dig.

Genom att klicka på knappen accepterar ni vår integritets- och webbplatspolicy